Tillbakakaka
TBK2FINAL!!liten.JPG

27/6

Växjö, IOGT-NTOs lokaler vid vattentorget

Tillbakakaka är tillbaka! Den tjugosjunde juni bjuds det på en hejdundrande fest med massor av musik, "musiK" och aktiviteter.
I år kommer det bjudas på flera akter utifrån, blandat med det främsta från Växjös avantgarde-scen.
Allt kommer i vanlig ordning vara gratis, kulturen vill vara fri!

Även denna gången kommer det att finnas ett bytesbås, så redan nu kan ni leta fram saker där hemma som ni gärna skulle byta mot något annat.

AKTER

Jörgen Pettersson
CoMA/Musik i Syd och Media Artes presenterar
Jörgen Pettersson, saxofoner och elektronik. musik med tryck, frenesi, ursinne och humor.
Gränsen för vad som är nutida västerlänsk konstmusik, hårdrock och improvisation raderas.
Ett oförglömligt framträdande som kommer att ruska om lyssnaren och väcka intresse.
Inspelade ljud från målarrollers där Hans Parment i sitt stycke Roll vänt upp och ner, vrångt ut och in ljuden till en ny klingande verklighet.
Konserten är ett pre event till World New Music Days 2009 och ingår i Nutida Musikens År.

Dorena
Dorena spelar postrock influerad av band som Sigur Rós, Saxon Shore och Explosions In The Sky för att nämna några. Musiken rör sig mellan finstämda melodier och gitarrväggar, mellan piano och forte, mellan lugnt och härjigt, utan att någonsin mista sin skärpa. Postrock i världsklass.

Luftrum
Det här är inte musik i dess vanliga mening, det här är ljudlandskap. Med en manipulerad gitarr och diverse hittade ljud ger sig Luftrum ut på en upptäcktsfärd i den musikaliska pereferin.

Shredsektionen
Punkjazz. Så valde basisten själv att besrkiva deras musik. Kanske säger det ingenting, kanske säger det på tok för mycket, kom med ett öppet sinne och bestäm själv.

Surya
Det handlar om långsam, suggestiv musik. En egen blandning av drone och doom-metal influerad av så vitt skilda akter som Sonic Youth, Earth, Neil Young och Daniel Johnston, för att nämna några. Surya erbjuder här ett alternativ till den musik som vi dagligen hör på radio och på tv. I den här musiken finns det ingen plats för kompromisser.
Surya står även bakom netlabeln The Crushing Weight Of Mainsteem Ignorance
http://crushingweight.com

Håkan Hellstorm
Nej, ni läste inte rätt, det här handlar inte om någon gammal BD-medlem, det handlar om något helt annat. Chip? Circuit Bending? Speedcore? Vem vet? Vem bryr sig? Allt vi vet är att när vi får celebert besök ifrån Malmö så blir det ett besök vi sent kommer att glömma.

Vana
Inte heller här vet vi riktigt vad vi har att förvänta oss, inte ens bandet verkar veta vad som kommer att hända. "…det kan bli allt från postrock och myspop till enbart vilda djungeltrummor och delay-stämsång då vi är ett livejam-band och allt eller inget kan hända på scen." Skrev Vana själva i sitt mail till oss, och med en sådan beskrivning så bara måste man ju ta tillfället i akt och boka.

Dage
Dage är bara ett namn, musiken som finns på hans sida behöver inte ha någon likhet alls med den musik ni kommer höra strömma från scenen när han väl spelar. Förvänta er allt, varken mer eller mindre.

Szandor
Växjös kanske ledande noisemusiker/ljudutforskare. En laptop sprängfylld med digitala synthar och en långhårig lajvare, vad mer kan man begära? Han är även en av få artister som förärats med ett specialprogram i Växjös studentradios bästa program, Under Construction

Nordloef
Han beskriver själv sina spelningar som en mix av en enmans punkshow och ett svettigt DJ-set, men istället för att använda turntables använder han två gameboys.
Nordloef är en chipmusiker av rang. Han har tidigare spelat på den inom chipscenen välberyktade Blip Festival i New York och även gjort en mindre turné i Storbrittanien.
Men nu är det alltså dags för honom att inta Växjö, så ta chansen att avnjuta Sveriges just nu kanske främste chipmusiker på Växjös definitivt mest spännande gratisfestival!!

Dr Judas vs. DJ Hästråtta
Dr Judas och Dj Hästråtta är båda kanske mest kända som bärande pelare av Växjös flummigaste punkband, Kennel & Kebab. Hästråttan har även nått berömelse under namnet José Soracha och Dr. Judas har skapat sig ett visst rykte som en bortkommen programledare på Växjös studentradio, där han tillsammans med Dj Nazisperm spelat udda musik de senaste åren.
På förra årets Tillbakakaka gjorde Dr Judas och Dj Hästråtta ett liknande jam, då tillsammans med saxofonisten Marcus Fors. Även i år kan det tänkas att fler gäster dyker upp, och likt förra gången så kommer de vara utrustade med allt från gameboy till munspel. Bered er på suggestiv improvisation….

Pazuzu
Besatta av demonen Pazuzu själv predikar de tre unga männen hans storhet med sin noisepunk till hjälp. Som hyllat förband till Lillasyster har de skrämt publiken med sin själshatande scenshow, det är blod, det är offerriter och det är mörker. När Pazuzu äntrar scenen är det bara deras Puppeteer som vet vad som kommer att hända…..

Vocal Noise Project
Med bara rösten som vapen skapar Vocal Noise Projekt oljud i utomvärldsklass. Där andra noiseartister tar till en dator eller annan elektronik låter VNP stämbanden göra jobbet. Gruppen har redan skapat sig en mindre kultstatus i Växjös avantgarde-kretsar genom sin tolkning av "Du Måste Finnas" från musikalen "Kristina från Duvemåla".
Tillfälle till rungande allsång finnes.

Tigermasken
Med trummor och strängar skapar Tigermasken noiserock influerad av Lightning Bolt, Geronimo och Current Value. Duon släpper snart sin första demo och förväntingarna är skyhöga. Ta chansen att se ett av Smålands mest lovande band innan hypen förstör dem.

moar to come…….Historia:

hehusmall.jpg

Sommaren 2008 ägde första Tillbakakaka rum i Linnéparken i Växjö.
Det var en dagsfestival främst inriktad på icke-
representerad musik, men hade även andra aktiviteter, som:

*Bytesbås (där man kunde byta lite allt möjligt
t.ex. cdspelare, kläder, kokböcker, osv, inga pengar inblandade),
*Alla-får-måla-tavlor
*Tröjtryck.
*Vi hade även ett bås där man fick klippa i tidningar och klistra ihop en egen
låt-text på ett papper. Låtarna sjöngs sedan av José Soracha på scenen.

Festivalen var helt gratis för besökare.

På 2008 års upplaga spelade
GO! With Fourteen O
Pazuzu
Tjernobyl
Squish
Hildegard
Kennel & Kebab
Dj Hästråtta vs. Dr Judas vs. Marcus Fors
José Soracha
Szandor
Sanningssektionen
Vocal Noise Project
Dr Snygg


Tillbaka till Kollektiv Presterar
Tillbaka till Kollektivträff

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License